Voor een betere doorbloeding

De Behandeling

De behandeling bestaat uit een combinatie van masseren en magnetiseren. Het magnetiseren is niets anders dan de energie van het paard weer in de juiste banen leiden en de aandacht van het lichaam vestigen op slecht doorbloede plekken. Het masseren is een afgeleide van de humane sportmassage waar ik in 2001 examen in deed. De combinatie is een hele gelukkige, zo is gebleken. Is een "plek" heel erg hardnekkig qua doorbloeding, dan masseer ik hem eerst losser om daarna beter te kunnen magnetiseren.

Bij de start moet het paard "koud" zijn in z'n spieren, dus niet gewerkt hebben of zot gedaan. Het is in principe plezierig als de eigenaar er bij is. Deze kan dan meteen horen waar de minder goed doorbloede pijnplekken of echte pijnplekken zitten, in plaats van alles na afloop te horen. Ik ga met mijn handen over het lichaam van de oren tot de staart. Eerst aan de ene kant daarna aan de andere kant. Als er een plek begint te reageren d.w.z. als mijn handen als reactie warmer worden en er, voor mij voelbare beweging onder de huid is, blijf ik net zo lang op die plek tot hij weer rustig is. Vaak staan de paarden dan half te slapen.

Het paard kan verschillende dingen ervaren:

  • Een warme stroom
  • Een koude stroom
  • Een kloppend gevoel
  • Een prikkelend gevoel

Aan de buitenkant kan het er als volgt uit zien:

  • Of het paard geeft zich volledig over en staat er zo ontspannen bij dat je hem bijna met 1 vinger om zou kunnen duwen.
  • Of, het paard ontspant alleen op de momenten dat er duidelijke reacties zijn.
  • Of, het paard kijkt de kat uit de boom en wil/ durft zich niet over te geven. Als de eigenaar dan even iets anders gaat doen geeft hij zich, meestal, wel over.
  • Sommige paarden rekken zich een aantal keren tijdens de behandeling helemaal uit.
In totaal duurt de behandeling gemiddeld 1 uur.

Ik ben geen dierenarts. Een diagnose stel ik ook absoluut niet. Ik kan alleen aanwijzen waar het eventuele probleem zit en voelen of en hoeveel pijn het paard heeft. Doordat de doorbloeding verbetert wordt de pijn ook minder en worden blokkades opgeheven.

Bij twijfel altijd een dierenarts inschakelen. Een behandeling van mij kan uitstekend naast een veterinaire behandeling nooit in plaats van!

Dus gewoon naar de dokter als er iets mis lijkt of is.

Tarieven